De autoblog van liefhebbers, voor liefhebbers

Autoblog 13-50

13-50 staat voor al het mooie aan auto’s en autorijden. Achtergrondverhalen, opinies, specials maar boven alles: gewoon lekker ouwehoeren over auto’s. Niet (altijd) het laatste nieuws als eerste, maar vooral mooie verhalen waar de autoliefhebber echt van kan genieten en aandacht voor onderwerpen en details waar de meeste autowebsites aan voorbij gaan. Wat ons bijzonder maakt? Het zijn autoblogs, columns, reviews en opiniestukken voor liefhebbers, door liefhebbers

In 13-50’s concept cars komen fictieve modellen voorbij. Denkbeeldige auto’s die wij hebben ontworpen en waarvan wij denken dat zij een interessante aanvulling kunnen zijn van het modelaanbod van merken. In deze editie: De Ferrari Maranello Berlina.

Van een niet-traditionele Ferrari schrikken we inmiddels niet meer. Deze Ferrari Maranello Berlina die uit onze koker komt is ook niet de eerste Ferrari met vier deuren. Denk maar eens aan die shooting brake achtige Ferrari FF. Nu Ferrari met de Purosanque zelfs een SUV-achtige heeft, is het natuurlijk helemaal niet meer zo’n grote stap naar een sedan. Want de Porsche Panamera is ook maar zo alleen.

Een V12 voorin lijkt ons zelfs naar Ferrari-maatstaven in deze tijden misschien iets te gortig. Ook omdat een sedan qua prestatiepotentieel misschien net een treetje lager op de ladder dient te staan. De 3,9 V8 met 620 pk uit de Ferrari Roma lijkt ons een prima kandidaat.