De autoblog van liefhebbers, voor liefhebbers

Autoblog 13-50

13-50 staat voor al het mooie aan auto’s en autorijden. Achtergrondverhalen, opinies, specials maar boven alles: gewoon lekker ouwehoeren over auto’s. Niet (altijd) het laatste nieuws als eerste, maar vooral mooie verhalen waar de autoliefhebber echt van kan genieten en aandacht voor onderwerpen en details waar de meeste autowebsites aan voorbij gaan. Wat ons bijzonder maakt? Het zijn autoblogs, columns, reviews en opiniestukken voor liefhebbers, door liefhebbers

In 13-50’s concept cars komen fictieve modellen voorbij. Denkbeeldige auto’s die wij hebben ontworpen en waarvan wij denken dat zij een interessante aanvulling kunnen zijn van het modelaanbod van merken. In deze editie: De BMW 8-Serie.

Er zijn veel meningen over de designstijl van het huidige BMW. Niet alle meningen zijn positief. Het ontwerp maakt in elk geval de tongen los, waarbij je kunt zeggen dat het ene model hier meer voor in de wieg is gelegd dan het andere. Zo vinden wij het zelf behoorlijk geslaagd op de M4 en wat geforceerd ogen op de 7-Serie. De huidige BMW-stijl lijkt perfect geschikt voor coupés. Wat ons betreft een juist moment voor een reïncarnatie van de 8-Serie: BMW’s voormalige topcoupé.

Zoals de originele BMW 8-Serie destijds hét uithangbord van design en techniek van het Duitse merk was, kan een nieuwe 8-Serie dat nu ook zijn. Want zeg nou zelf: dit zou toch een heerlijke GT zijn? Een een M-model is ook niet moeilijk voor te stellen, of het nu nog één keer is met een heerlijke V8 met dubbele turbo of met de enorme hybride power uit de XM.