De autoblog van liefhebbers, voor liefhebbers

Autoblog 13-50

13-50 staat voor al het mooie aan auto’s en autorijden. Achtergrondverhalen, opinies, specials maar boven alles: gewoon lekker ouwehoeren over auto’s. Niet (altijd) het laatste nieuws als eerste, maar vooral mooie verhalen waar de autoliefhebber echt van kan genieten en aandacht voor onderwerpen en details waar de meeste autowebsites aan voorbij gaan. Wat ons bijzonder maakt? Het zijn autoblogs, columns, reviews en opiniestukken voor liefhebbers, door liefhebbers

In 13-50’s concept cars komen fictieve modellen voorbij. Denkbeeldige auto’s die wij hebben ontworpen en waarvan wij denken dat zij een interessante aanvulling kunnen zijn van het modelaanbod van merken. In deze editie: De Bentley Continental Shooting Brake.

In deze serie komen er modellen voorbij die zomaar in het echt zouden kunnen verschijnen. Omdat ze een logische aanvulling op het aanbod zijn, een historische voorganger hebben of stiekem (of niet stiekem) al in de pijplijn van fabrikanten zitten. Deze Bentley Continental Shooting Brake scharen wij niet in die categorie. Maar wat ons betreft is-ie zeker tof.

Hoe Engelser kan het zijn? Een shooting brake van Bentley. En wat een koppendraaier zou het zijn. Dit is nu echt een model in de categorie “love it or hate it”. Waarschijnlijk is dat dan ook direct de reden waarom Bentley naar verwachting niet met zo’n model zal komen. Ook zou-ie wel érg niche zijn. Aan de andere kant…. als je iets exclusiefs wilt? Nog exclusiever dan een reguliere Bentley…. 

Bentley heeft natuurlijk de basis al in huis. Er hoeft – buiten de carrosserie, niet veel te veranderen om tot deze creatie te komen. Als Bentley het niet doet, is er misschien een brutale coachbuilder die het aandurft.