De autoblog van liefhebbers, voor liefhebbers

Autoblog 13-50

13-50 staat voor al het mooie aan auto’s en autorijden. Achtergrondverhalen, opinies, specials maar boven alles: gewoon lekker ouwehoeren over auto’s. Niet (altijd) het laatste nieuws als eerste, maar vooral mooie verhalen waar de autoliefhebber echt van kan genieten en aandacht voor onderwerpen en details waar de meeste autowebsites aan voorbij gaan. Wat ons bijzonder maakt? Het zijn autoblogs, columns, reviews en opiniestukken voor liefhebbers, door liefhebbers

In 13-50’s concept cars komen fictieve modellen voorbij. Denkbeeldige auto’s die wij hebben ontworpen en waarvan wij denken dat zij een interessante aanvulling kunnen zijn van het modelaanbod van merken. In deze editie: De Aston Martin Savant.

We schreven al eerder een blog over hoe de elektrificatie van auto’s waarschijnlijk nieuwe kansen biedt. Ook voor een merk als Aston Martin natuurlijk. In een te voorziene toekomst zal het definitief voorbij zijn voor de moddervette V12 of V8 waarmee het Engelse merk zijn modellen uitrust. Er zal een (deels) elektrisch alternatief moeten komen. Waarom zou je dan niet direct nieuwe segmenten verkennen? Aston Martin deed het al eerder met de Rapide en de DBX. Daarmee volgde het merk onder andere de Porsche Panamera en de Porsche Cayenne.

Tijd om nog meer nieuwe klantenkringen aan te boren, dachten zij zo. Waarom dan niet met een crossover hatchback? Een ruim en praktisch model, overgoten met de allure van Aston Martin en een flinkte GT-saus. Voor wie eens iets anders zoekt dan bijvoorbeeld een Audi Q8. Al is de door ons bedachte Aston Martin Savant meer een model a la Ferrari Purosanque, maar dan met nog iets minder SUV invloeden. Een mooie niche dus, wat bij dit merk past. Voor de aandrijving komt Aston Martin nu nog wel weg met zo’n lekkere door AMG ontwikkelde V8, maar wij zouden hier ook zeker een nieuwe plug-in hybride of zelfs EV-krachtbron in lepelen.